Despre noi

Bucuresti 100%

ATELIER DE JURNALISM

CONCURS

Bucuresti 100%


 

    A s o c i a t i a  ATELIER EDUCO

      tel: 0727.529.389 / 0745.783.986; e-mail: ateliereduco@yahoo.com

     

 

                                                 VA INVITA

 

   in calitatea dumneavoastra de cetatean al viitoarei Capitale Metropolitane, sa participati la programul pentru civilizatie urbana

               

 

       

               BUCURESTI 100%

           un proiect pentru bucuresteni 100%

                

Programul Bucuresti 100%, isi propune ca – pe langa recunoasterea istoriei di mostenirii culturale a Capitalei Romaniei, sa stimuleze comunitatea locala în spiritul protejarii valorilor Micului Paris printr-o atitudine dominata de ultimele ramasite ale bunului simt urban.

Bucuresti 100% este gandit astfel incat sa ofere oportunitati problemelor de incluziune si coeziune sociala, turismului, educatiei civice, patrimoniului istoric si regenerarii cultural-urbane la toate nivelurile.

 

                                      Obiective

 

Asociatia Atelier Educo a stabilit obiectivele programului Bucuresti 100%, aprobate în Adunarea Generala din data de 31 mai 2006. Luand în considerare caracterul specific al proiectului, precum si prioritatile comunitatii locale pe termen mediu, am definit urmatoarele obiective principale ale Programului Bucuresti 100%:

 

1.Stimularea cresterii nivelului de civilizatie urbana în eurocapitala Romaniei;

 

2.Promovarea nediscriminatorie a orgoliului local;

 

3.Protectia reala a mediului urban;

 

4.Imbunatatirea imaginii Bucurestiului pe plan national;

 

5.Organizarea de actiuni ce au ca obiect imbunatatirea relatiilor intercomunitare;

 

6.Stimularea dezvoltarii infrastructurii culturale;

 

7.Promovarea valorilor istorice ale Bucurestiului;

 

8.Combaterea kitsch-ului imobiliar, a caricaturizarii urbane si arhitectonice;

 

9.Promovarea reconstituirii si conservarii valorilor patrimoniale din toate zonele Capitalei;

 

10.Stimularea apropierii culturale, sociale si civice a concitadinilor veniti în Capitala – temporar sau definitiv – din alte zone geografice, în spiritul respectului fata de valorile Bucurestiului.

 

                                        Prioritati

 

          Membrii Atelier Educo isi doresc o capitala europeana a Romaniei, dominata – din momentul aderarii în UE – de aerul civilizatiei urbane, al curateniei fizice si mediului înconjurator sanatos. O viitoare capitala metropolitana fara kitsch-uri arhitecturale si fara mirosul democratiei clientelare.

Totodata, prin programul Bucuresti 100%, Asociatia Atelier Educo urmareste, impreuna cu administratiile locale din toate sectoarele, recunoasterea publica a personalitatilor care – de-a lungul vremii – au contribuit la prestigiul orasului. Vor fi mediatizate, cu precadere, personalitati care s-au nascut si au trait în Bucuresti, cei mai populari dintre acestia urmand sa primeasca titlul “Bucurestean 100%”. Evaluarea se va face în baza rezultatelor sondajelor de opinie de pe pagina electronica a asociatiei, a dezbaterilor publice si a voturilor exprimate în Adunarea Generala a Asociatiei Atelier Educo din 31 decembrie 2007, data încheierii programului Bucuresti 100%.

         

 

          Titlul “Bucurestean 100%” va mai fi acordat concitadinului care, prin participarea sa la Program, a contribuit evident la rezolvarea unor probleme socio-culturale, de protectie a mediului sau s-a implicat eficient în activitati ce tin de educatia igienico-sanitara si sanitar-veterinara din Bucuresti.

          Diploma “Bucurestean zero %” va fi oferita celui mai incompetent functionar din administratia publica a Capitalei. Evaluarea se va face în baza unui sondaj de opinie, organizat pe toata durata derularii programului.

 

    Programul Bucuresti 100% - etape si manifestări publice

 

          “Bucuresti 100%” a început în 1 ianuarie 2007 si se încheie la 1 ianuarie 2008, ora zero.

Propuneri:

-Campanie de promovare a normelor europene de protectie a mediului; simpozioane, concursuri, voluntariat (15 ianuarie-31 decembrie 2007);

-Campanie de dezinsectie, deratizare si dezinfectie locala(pe tot parcursul derularii programului). Servicii autorizate, prestate gratuit pentru membrii asociatiei si contra cost pentru alti beneficiari;

-Campanie de stimulare a adoptiei animalelor de companie fara stapan;

-Campionatul de table “Bucuresti 6.6.”;

-Manifestari impotriva desfacerii ilegale de alcool si tutun in apropierea institutiilor de invatamant (15 ianuarie-31decembrie 2007), concursul literar pentru elevi “La carciuma scolii mele”(15 septembrie-01 decembrie 2007);

-Organizarea Targului de Manuale Scolare (24-30 septembrie 2007); amenajarea unui spatiu în care elevii sa poata vinde colegilor din clase mai mici manualele folosite si – în acelasi timp – sa achizitioneze altele de la elevii mai mari sau absolventi, prin negociere directa;

-Sprijinirea serviciilor de urbanism din cadrul primariilor în depistarea cladirilor construite sau modificate fara autorizatie, combaterea caricaturilor imobiliare si promovarea reconstituirii patrimoniului istoric(pe toata durata derularii programului). Organizarea concursului de caricaturi “Bordei bucurestean” (20-31 ianuarie 2007);

-Organizarea de manifestari socio-culturale si sportive în scolile si gradinitele bucurestene, în intervalul 20 martie-31 decembrie 2007;

 

 

 

                                              Participanti

 

 

          La buna desfasurare a Programului Bucuresti 100% contribuie voluntar reprezentanti ai autoritatii executive si societatii civile, toti membrii si invitatii Asociatiei Atelier Educo, institutii ale administratiei publice locale, parteneri media.

Drepturile si obligatiile participantilor vor fi stabilite de Adunarea Generala a asociatiei, in solidar pentru fiecare manifestare din program.

Colaboratorii, sponsorii si partenerii persoane juridice vor participa la derularea programului Bucuresti 100% în baza unei oferte/cereri, consfiintita prin intelegeri scrise, adoptate de Consiliul Director al Asociatiei Atelier Educo. Invitatii de onoare se vor alatura proiectului în baza invitatiei transmise de Consiliul Director. Toti participantii beneficiaza de gratuitatea serviciilor prestate de Asociatia Atelier Educo pe parcursul desfasurarii programului Bucuresti 100%.

Participarea la programul Bucuresti 100% nu este obligatorie sau conditionata, facandu-se in baza liberului consimtamant.

 

 

Presedinte                                                           Vicepresedinte

IOAN SERBANESCU                                               MIHAEL CRIVAT

 

                                     

 

 

 

 

 

            BUCURESTI 100% - numai pentru bucuresteni 100%!